WIE ?

Liefde voor kunst zat er als kind al in.  Daarom de keuze voor het grafische, toen nog een verregaande tekenopleiding want er bestonden nog geen computers.  Daarna bleef ik tekenen en schilderen.  Ik werkte vooral in schetsboeken.  Naast alle onderwerpen uitbeelden was ik steeds in veel stijlen bezig.  Ik experimenteerde met blokjes en dat ben ik op doek gaan zetten.  Mijn familienaam én mijn intrek in een blok (appartementsgebouw) maakten dat dit concept bleef plakken.   Het idee om in dat abstracte tevens een beeld te steken werd mijn ding. 

De werken onder de noemer [unblocked] hebben als centraal thema bevrijding.  Ik leg mezelf een bijna absurde restrictie op om net daarmee een fantasierijke ontdekkingstocht aan te gaan.  In het werelddenken van vandaag wil men immers alles in vakjes doen passen waarbij er maar al te makkelijk wordt vergeten dat alles deel uitmaakt van een groter geheel.  Ook de keuze van het onderwerp speelt daarin mee.  Geen thema wordt hierbij geschuwd.  Een aangeboren maatschappelijk kritisch denken – al dan niet aangevuld met een vrolijke draai – doch steeds aangenaam om naar te kijken.  Er wordt ingezoomd op elementen waar de gewone passant aan voorbij gaat.  Of net andersom wordt er afstand genomen zodat een ritmiek te voorschijn komt die sprekender is dan enige objectieve weergave.

In het voortdurende spel tussen abstact en figuratief worden verschillende beelden tegelijk gecreëerd.  Er is de frivoliteit met de materie, het krachtige karakter van ieder blokje op zich, de cohesie van de blokjes onderling, het totaalconcept van een werk en tot slot het gehele beeld (dat zich pas echt ontluikt vanop een grotere afstand).  De dingen van zo veel mogelijk kanten tegelijk beschouwen is dan ook één van de grote drijfveren.  En zo word je meegezogen in een rijkelijke beleving van onze hedendaagse wereld.